Updated or added in
Last 7 days


Wellta in Phuket:

+66 819 680 309

Hej! Vi är en familj med två döttrar, 16 och 20 år, som bestämde sig för att göra en förändring i livet. Vi bestämde oss för Thailand pga all positiv publicitet kring det thailändska folket. När vi letade hus till salu eller hus att hyra på nätet fick vi en god kontakt med fastighetsmäklaren Wellta. Hon visade mig lämpliga objekt på ön Phuket när jag åkte ner för ett första besök. Vi fastnade för ett hus att hyra på 3 r.o.k. i Rawai, på ön Phuket. En mur runt en stor (100 m2) trädgård.

Ann-Mari, Wellta & Hasse.

Här pratar alla engelska, tror ni säkert, men eftersom vi inte bor i turiststråket har vi ca 8-10 st som vi kan prata med. Våra grannar (kinesiska thailändare) är så tillmötesgående och hjälper oss när vi går bet på något.

Däremot vill alla hjälpa dig att hitta rätt. Grannarna följde med och hjälpte oss med vår åskutslagna utrustning. Livet är mycket lättare här. Vi sitter i pickuppens baklucka och äter middag om det inte finns någon sittplats. Vi blir visade runt i ett typisk thailändskt hem när vi åker på utflykt till bergen. Att leva här är mycket mera lättsamt och okomplicerat. Vi har en mc med sidovagn, byggd av svetsade armeringsstänger. Två klädda dynor att sitta på. Så underbart att köra runt i den och kunna handla buskar, blommor, frukt, grönsaker och vatten. Bil hyr vi någon gång i månaden.

Numera har vi startat ett thailändskt företag och jobbar för våra kunder i Sverige. Det går alldeles utmärkt. Telefonen (IP-telefon, telefonkostnad = lokalsamtal) fungerar bra men med vissa störningar. En advokatbyrå sköter allt med bokföringen eftersom allt är på thai. Vi håller på att lära oss thai för att lättare komma i kontakt med folket. Nästa månad är vi medbjudna på en semester till östra Thailand med våra grannar. Dessförinnan har vi deltagit i 2 bröllop, en husceremoni-invigning och kinesiskt nyår. Snacka om förändring i livet!

all long term rentals